Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
słoika); 50 dag pomidorów; 4 szalotki drobno posiekane; 2 ząbki czosnku drobno posiekane; 15 drobno posiekanych oliwek; 2 łyżki stołowe oliwy z oliwek; 1 łyżeczka wódki anyżowej; mielony biały pieprz.
Filety z sardeli opłukać, odsączyć i drobno posiekać. Następnie połączyć je z przygotowanym wcześniej czosnkiem, szalotką, oliwkami i pietruszką, połać oliwą, anyżówką, przyprawić pieprzem i dokładnie wymieszać. Przełożyć do salaterki. W oddzielnej salaterce wymieszać kostki fety z serem Sokół. Pomidory umyć i pokroić w plastry. Bulwy kopru oczyścić, umyć i pokroić w paski. Ułożyć je razem na półmisku. Wszystko podać na stół. Rozgrzać opiekacz do raclette. Do patelenek nakładać warstwami: plastry
słoika); 50 dag pomidorów; 4 szalotki drobno posiekane; 2 ząbki czosnku drobno posiekane; 15 drobno posiekanych oliwek; 2 łyżki stołowe oliwy z oliwek; 1 łyżeczka wódki anyżowej; mielony biały pieprz.<br>Filety z sardeli opłukać, odsączyć i drobno posiekać. Następnie połączyć je z przygotowanym wcześniej czosnkiem, szalotką, oliwkami i pietruszką, połać oliwą, anyżówką, przyprawić pieprzem i dokładnie wymieszać. Przełożyć do salaterki. W oddzielnej salaterce wymieszać kostki &lt;name type="prod"&gt;fety&lt;/&gt; z serem &lt;name type="prod"&gt;Sokół&lt;/&gt;. Pomidory umyć i pokroić w plastry. Bulwy kopru oczyścić, umyć i pokroić w paski. Ułożyć je razem na półmisku. Wszystko podać na stół. Rozgrzać opiekacz do raclette. Do patelenek nakładać warstwami: plastry
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego