Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 8
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
namoczonej przez noc i ugotowanej do miękkości), 4 łyżki miodu, 2 łyżki oliwy, po 1/2 łyżeczki cynamonu, soli, pieprzu
Kurczaka oczyścić, umyć, osączyć i podzielić na kawałki. Kuskus zalać 2 szklankami wody i mieszać, dodać połowę masła. Cebulę obrać i pokroić w krążki. Rodzynki umyć i osączyć. Na rozgrzaną oliwę wrzucić cebulę, dodać mięso, szafran i pozostałe masło. Chwilę smażyć, a następnie zalać wodą i gotować do czasu, aż mięso będzie miękkie. Pod koniec gotowania włożyć miód, przyprawy, rodzynki oraz ciecierzycę. Na rozgrzany półmisek wyłożyć kuskus, zrobić w nim zagłębienie, włożyć mięso, polać sosem, w którym się gotowało, i podawać
namoczonej przez noc i ugotowanej do miękkości), 4 łyżki miodu, 2 łyżki oliwy, po 1/2 łyżeczki cynamonu, soli, pieprzu<br>Kurczaka oczyścić, umyć, osączyć i podzielić na kawałki. Kuskus zalać 2 szklankami wody i mieszać, dodać połowę masła. Cebulę obrać i pokroić w krążki. Rodzynki umyć i osączyć. Na rozgrzaną oliwę wrzucić cebulę, dodać mięso, szafran i pozostałe masło. Chwilę smażyć, a następnie zalać wodą i gotować do czasu, aż mięso będzie miękkie. Pod koniec gotowania włożyć miód, przyprawy, rodzynki oraz ciecierzycę. Na rozgrzany półmisek wyłożyć kuskus, zrobić w nim zagłębienie, włożyć mięso, polać sosem, w którym się gotowało, i podawać
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego