Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
i podzielić na porcje.

Lumache al pomodoro
Lumache w sosie pomidorowym
40 dag lumache, 70 dag dojrzałych pomidorów, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki posieknej bazylii, 4 łyżki oliwy, cukier, pieprz, sól
MOŻNA TAKŻE UŻYĆ:
Spaghetti
rigatoni
penne
fusilli
rigatoni
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę.
W rondlu rozgrzać oliwę, podsmażyć czosnek na brązowo (obrane ząbki), dodać lyżkę bazylii, pomidory i gotować na wolnym ogniu około 20 min. pod koniec doprawić solą, pieprzem, odrobiną cukru i resztą bazylii.
Ugotowany al dente makaron wrzucić do garnka z sosem i mieszając, chwilę podgrzewać. Przełożyć do ogrzanej wazy i natychmiast podawać.

Orecchiette al
i podzielić na porcje.<br>&lt;gap&gt;<br>&lt;name type="prod"&gt;Lumache&lt;/&gt; al pomodoro<br> &lt;name type="prod"&gt;Lumache&lt;/&gt; w sosie pomidorowym<br>40 dag &lt;name type="prod"&gt;lumache&lt;/&gt;, 70 dag dojrzałych pomidorów, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki posieknej bazylii, 4 łyżki oliwy, cukier, pieprz, sól<br>MOŻNA TAKŻE UŻYĆ:<br>Spaghetti<br>&lt;name type="prod"&gt;rigatoni&lt;/&gt;<br>&lt;name type="prod"&gt;penne&lt;/&gt;<br>&lt;name type="prod"&gt;fusilli&lt;/&gt;<br>&lt;name type="prod"&gt;rigatoni&lt;/&gt;<br>Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę.<br>W rondlu rozgrzać oliwę, podsmażyć czosnek na brązowo (obrane ząbki), dodać lyżkę bazylii, pomidory i gotować na wolnym ogniu około 20 min. pod koniec doprawić solą, pieprzem, odrobiną cukru i resztą bazylii.<br>Ugotowany al dente makaron wrzucić do garnka z sosem i mieszając, chwilę podgrzewać. Przełożyć do ogrzanej wazy i natychmiast podawać.<br>&lt;gap&gt;<br>&lt;name type="prod"&gt;Orecchiette&lt;/&gt; al
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego