Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
zawsze z fettucine. Potrawę tę wyjątkowo miesza się dopiero na stole, tuż przed nałożeniem n talerze, ponieważ sos Alfredo bardzo szybko tężeje.

Spaghetti alla putanesca
40 dag spaghetti, półtorej szklanki pulpy pomidorowej, 6 dag kaparów, 10 dag czarnych oliwek, 4 wymoczone sardele (anchois), łyżka oregano, 2 strączki peperoncino, 6 łyżek oliwy, sól
MOŻNA TAKŻE UŻYĆ:
penne
Na dużej głębokiej patelni lub w szerokim rondlu podsmażyć na oliwie obrany czosnek i papryczki, dodać drobno pokrojone sardele, wymoczone kapary, oliwki, przecier i dusić na małym ogniu 15 min, w razie potrzeby dosolić.
Ugotowany al dente makaron włożyć do naczynia z sosem, chwilę podgrzać
zawsze z &lt;name type="prod"&gt;fettucine&lt;/&gt;. Potrawę tę wyjątkowo miesza się dopiero na stole, tuż przed nałożeniem n talerze, ponieważ sos Alfredo bardzo szybko tężeje.<br>&lt;gap&gt; <br>Spaghetti alla putanesca<br>40 dag spaghetti, półtorej szklanki pulpy pomidorowej, 6 dag kaparów, 10 dag czarnych oliwek, 4 wymoczone sardele (anchois), łyżka oregano, 2 strączki peperoncino, 6 łyżek oliwy, sól<br>MOŻNA TAKŻE UŻYĆ:<br>&lt;name type="prod"&gt;penne&lt;/&gt;<br>Na dużej głębokiej patelni lub w szerokim rondlu podsmażyć na oliwie obrany czosnek i papryczki, dodać drobno pokrojone sardele, wymoczone kapary, oliwki, przecier i dusić na małym ogniu 15 min, w razie potrzeby dosolić.<br>Ugotowany al dente makaron włożyć do naczynia z sosem, chwilę podgrzać
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego