Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
dużą kostkę, ziemniaki pokroić w dość dużą kostkę, natkę i szczypiorek opłukać, posiekać, na patelni rozgrzać olej, włożyć bekon, zrumienić, dodać cebulę i por, poddusić, mieszając, dodać pokrojone ziemniaki, wlać rozkłócone jajka, oprószyć solą i pieprzem, omlet trzymać na ogniu do czasu, aż jajka się zetną, nie mieszać, przed podaniem omlet posypać natką i szczypiorkiem, podawać z surówkami.

Kanapki jeżyki

Bagietkę pokroić skośnie na 6 cienkich kromek, każdą grubo posmarować pasztetem, topiony serek włożyć do wyciskarki do czosnku, przecisnąć go, tworząc makaroniki, ułożyć je na 3/4 każdej kanapki, by tworzyły nibykolce, z pokrojonych oliwek zrobić oczy jeżyków, z małych kawałków
dużą kostkę, ziemniaki pokroić w dość dużą kostkę, natkę i szczypiorek opłukać, posiekać, na patelni rozgrzać olej, włożyć bekon, zrumienić, dodać cebulę i por, poddusić, mieszając, dodać pokrojone ziemniaki, wlać rozkłócone jajka, oprószyć solą i pieprzem, omlet trzymać na ogniu do czasu, aż jajka się zetną, nie mieszać, przed podaniem omlet posypać natką i szczypiorkiem, podawać z surówkami.<br><br>&lt;tit&gt;Kanapki jeżyki&lt;/&gt;<br>&lt;gap&gt;<br>Bagietkę pokroić skośnie na 6 cienkich kromek, każdą grubo posmarować pasztetem, topiony serek włożyć do wyciskarki do czosnku, przecisnąć go, tworząc makaroniki, ułożyć je na 3/4 każdej kanapki, by tworzyły nibykolce, z pokrojonych oliwek zrobić oczy jeżyków, z małych kawałków
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego