kukurydzianą wymieszać z 2 łyżkami wody i zagęścić nią sos. Mieszając, gotować na średnim ogniu 2 minuty. Dodać serce, żołądek i wątróbkę. Wlać do sosjerki.<br>OWOCE I WARZYWA 1<br>WARZYWA PO CHIŃSKU<br>Gdzie kupić, czym zastąpić...<br>Większość egzotycznych produktów, niezbędnych do przygotowani chińskich potraw, znajdziemy w supermarketach, na półkach z orientalną żywnością. Ale nie wszystkie. Niektóre z nich dostaniemy tylko w specjalistycznych sklepach z egzotycznymi przyprawami, a inne będziemy musieli zastąpić rodzimymi produktami, np. warzywo pak choi - selerem naciowym, kumin - kminkiem.<br>Wszystko o woku<br>Wok, czyli duża, okrągła chińska patelnia, służy do smażenia w głębokim tłuszczu. Jego kształt sprawi, ze ogień