Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
kukurydzianą wymieszać z 2 łyżkami wody i zagęścić nią sos. Mieszając, gotować na średnim ogniu 2 minuty. Dodać serce, żołądek i wątróbkę. Wlać do sosjerki.
OWOCE I WARZYWA 1
WARZYWA PO CHIŃSKU
Gdzie kupić, czym zastąpić...
Większość egzotycznych produktów, niezbędnych do przygotowani chińskich potraw, znajdziemy w supermarketach, na półkach z orientalną żywnością. Ale nie wszystkie. Niektóre z nich dostaniemy tylko w specjalistycznych sklepach z egzotycznymi przyprawami, a inne będziemy musieli zastąpić rodzimymi produktami, np. warzywo pak choi - selerem naciowym, kumin - kminkiem.
Wszystko o woku
Wok, czyli duża, okrągła chińska patelnia, służy do smażenia w głębokim tłuszczu. Jego kształt sprawi, ze ogień
kukurydzianą wymieszać z 2 łyżkami wody i zagęścić nią sos. Mieszając, gotować na średnim ogniu 2 minuty. Dodać serce, żołądek i wątróbkę. Wlać do sosjerki.<br>OWOCE I WARZYWA 1<br>WARZYWA PO CHIŃSKU<br>Gdzie kupić, czym zastąpić...<br>Większość egzotycznych produktów, niezbędnych do przygotowani chińskich potraw, znajdziemy w supermarketach, na półkach z orientalną żywnością. Ale nie wszystkie. Niektóre z nich dostaniemy tylko w specjalistycznych sklepach z egzotycznymi przyprawami, a inne będziemy musieli zastąpić rodzimymi produktami, np. warzywo pak choi - selerem naciowym, kumin - kminkiem.<br>Wszystko o woku<br>Wok, czyli duża, okrągła chińska patelnia, służy do smażenia w głębokim tłuszczu. Jego kształt sprawi, ze ogień
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego