cytrynowym, sosem sojowym, imbirem oraz szczypiorkiem. Połową otrzymanego sosu polać liście sałaty, ułożyć na nich mango i posypać 1 łyżką uprażonego sezamu. Na wierzchu ułożyć kostki tofu, polać pozostałym sosem i posypać 1 łyżką sezamu.<br><br><tit1>KREM KLONOWY Z ORZECHAMI</tit1><br>5 dag mąki ryżowej, 10 łyżek syropu klonowego, 10 dag łuskanych orzechów włoskich, 10 dag serka homogenizowanego, 20 dag śmietany kremówki 36-procentowej, 2 łyżeczki agaru (wyprodukowany z glonów proszek, mający właściwości żelujące, nie-wegetarianie mogą użyć żelatyny), 2 łyżki soku z cytryny, szczypta zmielonej wanilii Agar namoczyć w zimnej wodzie. Mąkę wymieszać z wanilią, wlać 1/2 szklanki zimnej wody i rozetrzeć