obie maki, proszek do pieczeni. Przełożyć o wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy. Upiec w 180oC. Po wystygnięciu przełożyć i udekorować ubitą z cukrem i zagęstnikiem śmietaną (jeden z blatów wcześniej skropić wiśniówką i ułożyć na nim część osączonych wiśni). Przybrać ozdobami z czekolady i wiśniami.<br>Orzechowy<br><gap><br>Ciasto<br>250 g mielonych orzechów włoskich, 8 jajek, 3/4 szklanki cukru pudru, 2 łyżki tartej bułki, łyżka kakao<br>Krem<br>10 jajek, szklanka cukru, cukier waniliowy, 3 łyżki mielonej kawy, 5 łyżek winiaku, 3 łyżeczki neski rozpuszczonej w 1/2 szklanki wody, czekoladowe wiórki, kostka masła<br>Białka ubić z cukrem. Wymieszać z żółtkami, a następnie z