Typ tekstu: Prasa
Tytuł: CKM
Nr: 6
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
duszy
Rebis

Balsam to właściwe słowo. Ta książka jest jak "dwa w jednym", tyle że nie do kąpieli. Od momentu jej pierwszego wydania w 1995 roku księgarze na całym świecie zastanawiali się, czy umieścić ją na półkach z pozycjami kulinarnymi, czy też na tych z beletrystyką. Wspaniały zbiór esejów, które oscylują pomiędzy gawędą biesiadną a filozoficzną rozprawką, czyta się jak dobre pamiętniki jakiegoś słynnego erudyty. Ale w szczegółach tkwi mały diabełek - każdy epizod tak ewoluuje, że kończy się przepisem kulinarnym na jakieś smaczne danie. I mówię wam - zjeść na przykład takie coq au vin to nic. Przyrządzić coq au vin to
duszy<br>Rebis<br><br>Balsam to właściwe słowo. Ta książka jest jak "dwa w jednym", tyle że nie do kąpieli. Od momentu jej pierwszego wydania w 1995 roku księgarze na całym świecie zastanawiali się, czy umieścić ją na półkach z pozycjami kulinarnymi, czy też na tych z beletrystyką. Wspaniały zbiór esejów, które oscylują pomiędzy gawędą biesiadną a filozoficzną rozprawką, czyta się jak dobre pamiętniki jakiegoś słynnego erudyty. Ale w szczegółach tkwi mały diabełek - każdy epizod tak ewoluuje, że kończy się przepisem kulinarnym na jakieś smaczne danie. I mówię wam - zjeść na przykład takie coq au vin to nic. Przyrządzić coq au vin to
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego