Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
kleksem z bitej śmietany, świeżą truskawką oraz listkiem mięty.

Zapiekanka
(Z BIAŁEJ KIEŁBASY)
Produkty na 4 porcje:
1 kg białej kiełbasy, 2 czerwone cebule, 5 ząbków czosnku, łyżka smalcu, 1 duża czerwona papryka (do dekoracji)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Brytfannę posmaruj smalcem. Ułóż w niej kiełbasę.
2. Obierz i pokrój w ósemki cebulę. Obierz 5 ząbków czosnku. Kiełbasę obłóż cebulą i czosnkiem.
3. Staw do gorącego piekarnika, piecz ok. 50 minut. Co jakiś czas nakłuwaj kiełbasę wykałaczką. Danie udekoruj pokrojoną w paski papryką. Podaj z pieczonymi ziemniakami.

Kapuśniak
(NA ŁOPATCE WIEPRZOWEJ)
Produkty na 8 porcji:
50 dag białej kapusty, 40 dag łopatki
kleksem z bitej śmietany, świeżą truskawką oraz listkiem mięty.<br>&lt;gap&gt; <br>Zapiekanka<br>(Z BIAŁEJ KIEŁBASY)<br>Produkty na 4 porcje:<br>1 kg białej kiełbasy, 2 czerwone cebule, 5 ząbków czosnku, łyżka smalcu, 1 duża czerwona papryka (do dekoracji)<br>SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:<br>1. Brytfannę posmaruj smalcem. Ułóż w niej kiełbasę.<br>2. Obierz i pokrój w ósemki cebulę. Obierz 5 ząbków czosnku. Kiełbasę obłóż cebulą i czosnkiem.<br>3. Staw do gorącego piekarnika, piecz ok. 50 minut. Co jakiś czas nakłuwaj kiełbasę wykałaczką. Danie udekoruj pokrojoną w paski papryką. Podaj z pieczonymi ziemniakami.<br>&lt;gap&gt;<br>Kapuśniak<br>(NA ŁOPATCE WIEPRZOWEJ)<br>Produkty na 8 porcji:<br>50 dag białej kapusty, 40 dag łopatki
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego