do zup, mięsa i warzyw<br><gap><br>Sałatka warzywna<br>Składniki (na 4 porcje)<br>450g pomidorów, 1/2 ogórka, 1 cebula, 4 łyżki oliwy lub oleju roślinnego, 6 łyżek jogurtu naturalnego, 2 łyżki posiekanej świeżej natki pietruszki (poza sezonem świetnie naje się suszona pietruszka <name type="org">Kotanyi</>),<br>1/2 łyżeczki octu, Mix Warzywny <name type="org">Kotanyi</>, 1 ostra chili lub szczypiorek, pieprz czarny mielony <name type="org">Kotanyi</>.<br>1. Skórkę u podstawy pomidorów naciąć na krzyż, włożyć je do salaterki, zalać wrzącą wodą na 1-2 min.<br>2. Kiedy skórka zacznie oddzielać się od miąższu, odcedzić pomidory i zanurzyć w zimnej wozie. Zdjąć skórkę, pokroić drobno pomidory, usunąć pestki.<br>3. Ogórek