na oleju. Sałaty opłukać, porwać liście na mniejsze kawałki. Ocet rozetrzeć z solą i pieprzem. Połączyć z keczupem i olejem.<br>Czerwoną cebulę i ziemniaki pokroić w plastry. Wymieszać warzywa z sosem, odstawić na 20 min. Dodać paprykę, sałatę i kotleciki. Przełożyć do miski, udekorować cząstkami obranego ze skórki awokado.<br><gap><br>Warzywno-owocowa<br>SKŁADNIKI NA 4 PORCJE:<br><gap><br>Przygotować sos: wycisnąć sok z połowy pomarańczy, wymieszać z solą, pieprzem i musztardą. Połączyć z olejem. Pozostałe pomarańcze obrać. Wyciąć miąższ spomiędzy błonek, włożyć do sosu. Oczyścić seler i paprykę, pokroić na małe kawałki.<br>Pokroić żółty ser w kostkę, szynkę w paseczki, banany, w plasterki. Wymieszać