Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
tak, aby można było ją u góry połączyć. W początkowej fzie pieczenia cały filet musi być "zamknięty" w folii, około 10 minut przed końcem należy rozchylić folię tak, by "sos" mógł częściowo odparować.

Składniki:

Sposób przyrządzenia:
Owoce morza wyjąć z zlewy, opłukać pod bieżącą wodą, odsączyć i wymieszać z pomidorami, papryką, selerem, makaronem, łososiem. Składniki sosu połączyć ze sobą, wymieszać z sałatką, wyłożyć na salaterkę. Podawać schłodzone, z pieczywem i białym winem.

Łosoś w sosie holenderskim
Składniki:

Sposób przyrządzenia:
Wodę zagotować z solą, ziarnami pieprzu, liściem laurowym i plasterkami cebuli, gotować 5 minut, następnie włożyć plastry ryby i pozostawić na ogniu
tak, aby można było ją u góry połączyć. W początkowej fzie pieczenia cały filet musi być "zamknięty" w folii, około 10 minut przed końcem należy rozchylić folię tak, by "sos" mógł częściowo odparować.<br>&lt;gap&gt;<br>Składniki:<br>&lt;gap&gt;<br>Sposób przyrządzenia:<br>Owoce morza wyjąć z zlewy, opłukać pod bieżącą wodą, odsączyć i wymieszać z pomidorami, papryką, selerem, makaronem, łososiem. Składniki sosu połączyć ze sobą, wymieszać z sałatką, wyłożyć na salaterkę. Podawać schłodzone, z pieczywem i białym winem.<br>&lt;gap&gt;<br>Łosoś w sosie holenderskim<br>Składniki:<br>&lt;gap&gt;<br>Sposób przyrządzenia:<br>Wodę zagotować z solą, ziarnami pieprzu, liściem laurowym i plasterkami cebuli, gotować 5 minut, następnie włożyć plastry ryby i pozostawić na ogniu
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego