Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
gotować 5 minut. Potem wyjąć je i przykryć, by nie wystygły.
3 Do sosu w woku dodać rozrobioną mąkę i sos hoisin. Podgrzewać, aż zgęstnieje. Dodać do niego warzywa i gotować następne dwie minuty lub do momentu, aż staną się gorące, ale nadal będą kruche. Przełożyć na podgrzany talerz, przybrać papryką i natychmiast podawać na stół.
Szef kuchni radzi
Warzywa zamiast sosem hoisin możesz przyprawić innymi sosami, np. sosem z chili, sosem sojowo-grzybowym lub po prostu sosem sojowym
Warzywa duszone można podawać z białym winem (np. francuskim Muscadet lub włoskim Frascati).
Wymieszać mąkę kukurydzianą z dwiema łyżkami bulionu. Resztę bulionu
gotować 5 minut. Potem wyjąć je i przykryć, by nie wystygły.<br>3 Do sosu w woku dodać rozrobioną mąkę i sos hoisin. Podgrzewać, aż zgęstnieje. Dodać do niego warzywa i gotować następne dwie minuty lub do momentu, aż staną się gorące, ale nadal będą kruche. Przełożyć na podgrzany talerz, przybrać papryką i natychmiast podawać na stół.<br>Szef kuchni radzi<br>Warzywa zamiast sosem hoisin możesz przyprawić innymi sosami, np. sosem z chili, sosem sojowo-grzybowym lub po prostu sosem sojowym<br>Warzywa duszone można podawać z białym winem (np. francuskim Muscadet lub włoskim Frascati).<br>Wymieszać mąkę kukurydzianą z dwiema łyżkami bulionu. Resztę bulionu
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego