wlać na talerze. Każdą porcję posypać posiekaną natką oraz ozdobić kleksem kwaśnej śmietany.<br>***<br> Składniki: 60 dag kaszanki, 70 dag kwaskowatych jabłek, cebula, 3 łyżki masła, majeranek. mielona papryka, sól, pieprz.<br>Przygotowanie:<br>* Jabłka umyć, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w plastry. Obsmażyć je z obu stron na rozgrzanej połowie masła. Oprószyć majerankiem, papryką, solą i pieprzem.<br>* Kaszankę podgrzać we wrzątku, pokroić na kawałki, obsmażyć na reszcie masła razem z talarkami cebuli.<br>* Kaszankę ułożyć na plasterkach cebuli, obłożyć obsmażonymi jabłkami i nie mieszając, podgrzać pod przykryciem. Podawać z pieczywem.<br><name type="prod">Zupa grochowa z grzankami</>, <name type="prod">mortadela w cieście</><br>* Czas przygotowania zupy 50 minut<br>* Czas przygotowania II