Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
Dzięki temu zachowują jędrność oraz nie tracą witamin i wartości odżywczych.
Gulasz z piwem
SKŁADNIKI NA 6-8 PORCJI:

Słoninę pokroić w kostkę i wysmażyć w rondlu. Dodać pokrojone mięso, usmażyć na ostrym ogniu. Wrzucić posiekaną cebulę, dusić pod przykryciem 2-3 min. wymieszać, podlać rosołem, wsypać łyżkę soli i paprykę. Pieprz, ziele angielskie i listek laurowy zawiązać w kawałeczek gazy dodać do mięsa.
Dusić 50 min, wyjąć przyprawy. Do gulaszu dodać pokruszony chleb, gotować kilka min. Wlać piwo i wino, a jeśli gulasz jest zbyt gęsty dodać jeszcze trochę rosołu lub wody. Gotować razem przez 5 min.
DUŻO: BIAŁKA, WITAMIN
Dzięki temu zachowują jędrność oraz nie tracą witamin i wartości odżywczych.<br>Gulasz z piwem<br>SKŁADNIKI NA 6-8 PORCJI:<br>&lt;gap&gt;<br>Słoninę pokroić w kostkę i wysmażyć w rondlu. Dodać pokrojone mięso, usmażyć na ostrym ogniu. Wrzucić posiekaną cebulę, dusić pod przykryciem 2-3 min. wymieszać, podlać rosołem, wsypać łyżkę soli i paprykę. Pieprz, ziele angielskie i listek laurowy zawiązać w kawałeczek gazy dodać do mięsa.<br>Dusić 50 min, wyjąć przyprawy. Do gulaszu dodać pokruszony chleb, gotować kilka min. Wlać piwo i wino, a jeśli gulasz jest zbyt gęsty dodać jeszcze trochę rosołu lub wody. Gotować razem przez 5 min.<br>DUŻO: BIAŁKA, WITAMIN
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego