Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
potraw meksykańskich, węgierskich oraz włoskich.
RYBA PO GRECKU
50 dag ryb morskie, 3 łyżki mąki pszennej, 5 łyżek oleju, 1 mała porcja włoszczyzny (marchew, pietruszka, seler) 1 cebula (10 dag), 1 mała puszka koncentratu pomidorowego, 1 liść laurowy Prymat, po 5 ziaren angielskiego i pieprzu czarnego Prymat, 1 płaska łyżeczka papryki ostrej Prymat, 2 łyżki octu winnego, sól, cukier i pieprz czarny mielony Prymat do smaku.
Rybę posolić, doprawić pieprzem, obtoczyć w mące i usmażyć na 2 łyżkach oleju. Włoszczyznę, cebulę obrać i opłukać. Włoszczyznę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę posiekać. Na pozostałym oleju podsmażyć warzyw, dodać koncentrat, liść
potraw meksykańskich, węgierskich oraz włoskich.<br>RYBA PO GRECKU<br>50 dag ryb morskie, 3 łyżki mąki pszennej, 5 łyżek oleju, 1 mała porcja włoszczyzny (marchew, pietruszka, seler) 1 cebula (10 dag), 1 mała puszka koncentratu pomidorowego, 1 liść laurowy &lt;name type="org"&gt;Prymat&lt;/&gt;, po 5 ziaren angielskiego i pieprzu czarnego &lt;name type="org"&gt;Prymat&lt;/&gt;, 1 płaska łyżeczka papryki ostrej &lt;name type="org"&gt;Prymat&lt;/&gt;, 2 łyżki octu winnego, sól, cukier i pieprz czarny mielony &lt;name type="org"&gt;Prymat&lt;/&gt; do smaku.<br>Rybę posolić, doprawić pieprzem, obtoczyć w mące i usmażyć na 2 łyżkach oleju. Włoszczyznę, cebulę obrać i opłukać. Włoszczyznę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę posiekać. Na pozostałym oleju podsmażyć warzyw, dodać koncentrat, liść
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego