Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
wiemy? To żadna tajemnica... Sprowadziliśmy dla Ciebie listki najwyższej klasy: najdelikatniejsze, zrywane ręcznie z samych czubków krzewu.
Herbata najwyższej klasy
Jeśli prawidłowo zaparzysz herbatę wydobędziesz z niej pełnię aromatu i smaku.
Do wyparzonego wrzącą wodą dzbanka wsypujemy po 1 łyżeczce herbaty na filiżankę i jedną "dla dzbanka". Najlepszym do takiego parzenia jest dzbanek z niewielkim otworem w pokrywce.
Zalewamy listki "białym wrzątkiem", czyli wodą białą od drobnych bąbelków (szumiącą, a nie bulgoczącą w czajniku). Parzymy przez 3 do 5 minut. Rozlewamy do filiżanek.
Tak przygotowany napar wywołuje niezatarte wrażenia. Łatwo do nich powrócić parząc następną filiżankę.

DOBRE RADY
PRZEKĄSKA
WARZYWA PO
wiemy? To żadna tajemnica... Sprowadziliśmy dla Ciebie listki najwyższej klasy: najdelikatniejsze, zrywane ręcznie z samych czubków krzewu.<br>Herbata najwyższej klasy<br>Jeśli prawidłowo zaparzysz herbatę wydobędziesz z niej pełnię aromatu i smaku.<br>Do wyparzonego wrzącą wodą dzbanka wsypujemy po 1 łyżeczce herbaty na filiżankę i jedną "dla dzbanka". Najlepszym do takiego parzenia jest dzbanek z niewielkim otworem w pokrywce.<br>Zalewamy listki "białym wrzątkiem", czyli wodą białą od drobnych bąbelków (szumiącą, a nie bulgoczącą w czajniku). Parzymy przez 3 do 5 minut. Rozlewamy do filiżanek.<br>Tak przygotowany napar wywołuje niezatarte wrażenia. Łatwo do nich powrócić parząc następną filiżankę.&lt;/&gt;<br>&lt;div type="advert" sub="food"&gt;<br>&lt;tit&gt;DOBRE RADY&lt;/&gt;<br>PRZEKĄSKA<br>WARZYWA PO
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego