Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 8
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
polać sosem i przybrać pomarańczami.
(4 porcje)

SAŁATKA NA CIEPŁO Z SUSZONYMI MORELAMI I MIGDAŁAMI
35 dag kuskusu, 8 suszonych moreli (8 dag), 2 łyżki obranych migdałów, podsmażonych lekko na patelni (z odrobiną oleju), świeża kolendra lub natka pietruszki, masło lub oliwa, sól, pieprz
Morele opłukać, osuszyć i pokroić w paski. Kuskus zalać 2 szklankami ciepłej wody i zostawić na 30 min. Często mieszać, aby zapobiec powstawaniu grudek. Dodać morele, doprawić solą oraz pieprzem i podgrzewać 20 min na parze, pod przykryciem. Na koniec włożyć migdały, kolendrę oraz masło do smaku. Podawać jako przystawkę.
(8 porcji) Przepisy: Beata Szczypka-Elyachouti



alkohole
polać sosem i przybrać pomarańczami.<br>(4 porcje)<br><br>&lt;tit1&gt;SAŁATKA NA CIEPŁO Z SUSZONYMI MORELAMI I MIGDAŁAMI&lt;/tit1&gt;<br>35 dag kuskusu, 8 suszonych moreli (8 dag), 2 łyżki obranych migdałów, podsmażonych lekko na patelni (z odrobiną oleju), świeża kolendra lub natka pietruszki, masło lub oliwa, sól, pieprz<br>Morele opłukać, osuszyć i pokroić w paski. Kuskus zalać 2 szklankami ciepłej wody i zostawić na 30 min. Często mieszać, aby zapobiec powstawaniu grudek. Dodać morele, doprawić solą oraz pieprzem i podgrzewać 20 min na parze, pod przykryciem. Na koniec włożyć migdały, kolendrę oraz masło do smaku. Podawać jako przystawkę.<br>(8 porcji) Przepisy: &lt;au&gt;Beata Szczypka-Elyachouti&lt;/au&gt;<br>&lt;gap&gt;&lt;/div&gt;<br><br><br>&lt;div&gt;&lt;tit&gt;alkohole
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego