polać sosem i przybrać pomarańczami.<br>(4 porcje)<br><br><tit1>SAŁATKA NA CIEPŁO Z SUSZONYMI MORELAMI I MIGDAŁAMI</tit1><br>35 dag kuskusu, 8 suszonych moreli (8 dag), 2 łyżki obranych migdałów, podsmażonych lekko na patelni (z odrobiną oleju), świeża kolendra lub natka pietruszki, masło lub oliwa, sól, pieprz<br>Morele opłukać, osuszyć i pokroić w paski. Kuskus zalać 2 szklankami ciepłej wody i zostawić na 30 min. Często mieszać, aby zapobiec powstawaniu grudek. Dodać morele, doprawić solą oraz pieprzem i podgrzewać 20 min na parze, pod przykryciem. Na koniec włożyć migdały, kolendrę oraz masło do smaku. Podawać jako przystawkę.<br>(8 porcji) Przepisy: <au>Beata Szczypka-Elyachouti</au><br><gap></div><br><br><br><div><tit>alkohole