Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
DROBIU I DZICZYZNY 1
KURCZAK PIECZONY PO FRANCUSKU
TRADYCYJNE
To wykwintne danie kuchni francuskiej, podane z ziemniakami i duszoną marchewką, uświetni niedzielny obiad. Wbrew pozorom, wcale nie tak trudno je przyrządzić.

15 g masła
1 łyżka oleju roślinnego
1,6 kg kurczaka
sól selerowa
pieprz
2 drobno posiekane ząbki czosnku
pęczek rozmarynu
pęczek tymianku
150 ml (3/4 szkl.) bulionu z kury lub wywaru z warzyw
3 łyżki śmietany
1 Piekarnik należy podgrzać do temperatury 200oC. Masło roztopić z olejem w dużej, głębokiej patelni. Następnie włożyć do niej kurczaka. Smażyć 5 minut z obu stron, aż skórka uzyska apetyczny, złoty kolor
DROBIU I DZICZYZNY 1<br>KURCZAK PIECZONY PO FRANCUSKU<br>TRADYCYJNE<br>To wykwintne danie kuchni francuskiej, podane z ziemniakami i duszoną marchewką, uświetni niedzielny obiad. Wbrew pozorom, wcale nie tak trudno je przyrządzić.<br>&lt;gap&gt;<br>15 g masła<br>1 łyżka oleju roślinnego<br>1,6 kg kurczaka<br>sól selerowa<br>pieprz<br>2 drobno posiekane ząbki czosnku<br>pęczek rozmarynu <br>pęczek tymianku<br>150 ml (3/4 szkl.) bulionu z kury lub wywaru z warzyw<br>3 łyżki śmietany<br>1 Piekarnik należy podgrzać do temperatury 200oC. Masło roztopić z olejem w dużej, głębokiej patelni. Następnie włożyć do niej kurczaka. Smażyć 5 minut z obu stron, aż skórka uzyska apetyczny, złoty kolor
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego