Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
sokiem z cytryny, oprószyć przyprawami. Cebulę i pieczarki podrumienić na oleju, przesmażyć z ryżem.
Farsz wymieszać z kaszą gryczaną, gorczycą i startym serem, przyprawić do smaku, farszem napełnić ryby, rozcięty bok spiąć wykałaczkami.
Ryby ułożyć n folii aluminiowej, n wierzchu położyć listki bazylii i trochę masła, luźno zawinąć w folię, piec ok. 20 min w 180oC.
Placki z parówkami

Składniki:

Mąkę pszenną i kukurydzianą rozmieszać z mlekiem, jajkami i solą, z parówek zdjąć osłonki, pokroić na plasterki, na patelni rozgrzać 1-2 łyżki oleju, kłaść plasterki parówek, obsmażyć z jednej strony, przewrócić na drugą, na plasterki parówek kłaść łyżką ciasto, formując
sokiem z cytryny, oprószyć przyprawami. Cebulę i pieczarki podrumienić na oleju, przesmażyć z ryżem.<br>Farsz wymieszać z kaszą gryczaną, gorczycą i startym serem, przyprawić do smaku, farszem napełnić ryby, rozcięty bok spiąć wykałaczkami.<br>Ryby ułożyć n folii aluminiowej, n wierzchu położyć listki bazylii i trochę masła, luźno zawinąć w folię, piec ok. 20 min w 180oC.<br>Placki z parówkami<br>&lt;gap&gt;<br>Składniki:<br>&lt;gap&gt;<br>Mąkę pszenną i kukurydzianą rozmieszać z mlekiem, jajkami i solą, z parówek zdjąć osłonki, pokroić na plasterki, na patelni rozgrzać 1-2 łyżki oleju, kłaść plasterki parówek, obsmażyć z jednej strony, przewrócić na drugą, na plasterki parówek kłaść łyżką ciasto, formując
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego