Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
na sztywną pianę. Gdy kasza będzie gotowa, przestudzoną wymieszaj z żółtkami, masłem, wątróbką, podsmażoną cebulką orz natką pietruszki. Farsz dopraw do smaku wedle uznania, następnie połącz go z pianą z białek i wszystko delikatnie i starannie wymieszaj.
Przygotowaną wcześniej kaczkę wypełnij farszem i zszyj. Włóż ją do posmarowanej tłuszczem brytfanny piecz ok. 90 minut w temperaturze 175oC. By kaczka zachowała odpowiednią chrupkość i zbytnio nie wyschła, obficie polewaj ją od czasu do czasu sosem powstałym w trakcie pieczenia.
Po wyjęciu z piekarnika kaczkę ułóż na półmisku i udekoruj owocami oraz zieleniną.
RADA: żeby farsz nie wykruszał się podczas krojeni drobiu, pamiętaj
na sztywną pianę. Gdy kasza będzie gotowa, przestudzoną wymieszaj z żółtkami, masłem, wątróbką, podsmażoną cebulką orz natką pietruszki. Farsz dopraw do smaku wedle uznania, następnie połącz go z pianą z białek i wszystko delikatnie i starannie wymieszaj.<br>Przygotowaną wcześniej kaczkę wypełnij farszem i zszyj. Włóż ją do posmarowanej tłuszczem brytfanny piecz ok. 90 minut w temperaturze 175oC. By kaczka zachowała odpowiednią chrupkość i zbytnio nie wyschła, obficie polewaj ją od czasu do czasu sosem powstałym w trakcie pieczenia.<br>Po wyjęciu z piekarnika kaczkę ułóż na półmisku i udekoruj owocami oraz zieleniną.<br>RADA: żeby farsz nie wykruszał się podczas krojeni drobiu, pamiętaj
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego