Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
Z boczku odetnij skórę, po czym mięso dokładne natrzyj solą i pieprzem, następnie odstaw n blisko 2 godziny w chłodne miejsce.
Pieczarki dobrze oczyść i pokrój w ćwiartki. Białą część pora oczyść, pokrój w krążki i opłucz. Następnie pieczarki krótko podsmaż na maśle i ostudź.
Do mielonego mięs dodaj podsmażone pieczarki, pokrojonego pora, jajo, sól, pieprz oraz roztarty rozmaryn, całość połącz, starannie wyrabiając.
Piekarnik rozgrzej do temperatury 180oC.
N boczek wyłóż farsz z mielonego mięsa i całość zroluj. Następnie ciasno owiń bawełnianą nicią, natrzyj dokładnie ze wszystkich stron estragonem i oregano.
Tak przygotowany boczek włóż do brytfanny wysmarowanej olejem i wstaw
Z boczku odetnij skórę, po czym mięso dokładne natrzyj solą i pieprzem, następnie odstaw n blisko 2 godziny w chłodne miejsce.<br>Pieczarki dobrze oczyść i pokrój w ćwiartki. Białą część pora oczyść, pokrój w krążki i opłucz. Następnie pieczarki krótko podsmaż na maśle i ostudź.<br>Do mielonego mięs dodaj podsmażone pieczarki, pokrojonego pora, jajo, sól, pieprz oraz roztarty rozmaryn, całość połącz, starannie wyrabiając.<br>Piekarnik rozgrzej do temperatury 180oC.<br>N boczek wyłóż farsz z mielonego mięsa i całość zroluj. Następnie ciasno owiń bawełnianą nicią, natrzyj dokładnie ze wszystkich stron estragonem i oregano.<br>Tak przygotowany boczek włóż do brytfanny wysmarowanej olejem i wstaw
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego