Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
sera,
sól,
pieprz do smaku,
oliwa z oliwek do smażenia
Do przygotowania farszu możesz użyć dowolnych ryb morskich. Zmiel je w maszynce do mięsa, dodając 1 cebulę i 3 białka jaj. Z farszu uformuj niewielkie klopsiki i obsmaż je n gorącej oliwie na jasnozłoty kolor.
Oczyść, umyj i drobno pokrój pieczarki.
Obierz i pokrój w drobną kosteczkę jedną cebulę i podsmaż ją na oliwie, na której smażyły się pulpety, na złoty kolor. Do cebuli dodaj pokrojone pieczarki i duś, dopóki nie wyparuje z nich cała woda.
Do naczynia żaroodpornego o niewysokich brzegach wlej wino, dodaj roztopione masło, doprowadź do wrzenia i
sera,<br>sól,<br>pieprz do smaku,<br>oliwa z oliwek do smażenia<br>Do przygotowania farszu możesz użyć dowolnych ryb morskich. Zmiel je w maszynce do mięsa, dodając 1 cebulę i 3 białka jaj. Z farszu uformuj niewielkie klopsiki i obsmaż je n gorącej oliwie na jasnozłoty kolor.<br>Oczyść, umyj i drobno pokrój pieczarki.<br>Obierz i pokrój w drobną kosteczkę jedną cebulę i podsmaż ją na oliwie, na której smażyły się pulpety, na złoty kolor. Do cebuli dodaj pokrojone pieczarki i duś, dopóki nie wyparuje z nich cała woda.<br> Do naczynia żaroodpornego o niewysokich brzegach wlej wino, dodaj roztopione masło, doprowadź do wrzenia i
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego