moździerzu lub posiekać. Cebule obrać i drobno pokroić. Jałowiec podsmażyć z cebulą na oleju. Mięso indyka opłukać, osączyć, pokroić w kostkę i dodać do cebuli z jałowcem. Chwilę smażyć. Winogrona opłukać, osączyć, przekroić, oczyścić z pestek i dodać do mięsa. Wlać wino, dusić 20 min. Dodać śmietankę i sos do pieczeni. Wymieszać i dusić jeszcze 5 min. Przyprawić solą i pieprzem. Podawać z ryżem aromatycznym i warzywami z wody.<br><br><tit1>AROMATYCZNY RYŻ</tit1><br>30 dag ryżu, 1 łyżka posiekanej cebuli, 1 łyżka masła, 1/2 łyżeczki szafranu, sól, pieprz<br>Na maśle zeszklić cebulę, dodać ryż oraz szafran i chwilę smażyć, ciągle mieszając. Dodać