Typ tekstu: Strona internetowa
Autor: Witold Karol Borowski
Tytuł: strona o książkach, fotografii, Bieszczadach, żółwiach i kulinariach
Rok: 2003
5 szklanki
Cukier: 40 dag
Kokos: 40 dag
Polewa czekoladowa
Czekolada gorzka: 6 dag
Czekolada mleczna: 4 dag
Maryna: 6 dag
Masło: 3 dag
Przepis
Białka ubić z cukrem i lekko wymieszać z kokosem. Margarynę, cukier, kakao i wodę ostrożnie zagotować i ostudzić. Wprowadzić jaja i mąkę z proszkiem do pieczenia. Połowę uzyskanego, półpłynnego, ciasta wlać do blachy. Rozłożyć masę kokosową i wyrównać. Przykryć całość drugą częścią ciasta i ponownie wyrównać. Piec w temperaturze 195 st. C przez 30 minut. Po ostudzeniu polać polewą kakaową. : (6 dag czekolady gorzkiej, 4 dag czekolady mlecznej, 6 dag margaryny, 3 dag masła).

Strucla z
5 szklanki<br>Cukier: 40 dag<br>Kokos: 40 dag<br>Polewa czekoladowa<br>Czekolada gorzka: 6 dag<br>Czekolada mleczna: 4 dag<br>Maryna: 6 dag<br>Masło: 3 dag<br>Przepis<br>Białka ubić z cukrem i lekko wymieszać z kokosem. Margarynę, cukier, kakao i wodę ostrożnie zagotować i ostudzić. Wprowadzić jaja i mąkę z proszkiem do pieczenia. Połowę uzyskanego, półpłynnego, ciasta wlać do blachy. Rozłożyć masę kokosową i wyrównać. Przykryć całość drugą częścią ciasta i ponownie wyrównać. Piec w temperaturze 195 st. C przez 30 minut. Po ostudzeniu polać polewą kakaową. : (6 dag czekolady gorzkiej, 4 dag czekolady mlecznej, 6 dag margaryny, 3 dag masła).&lt;/&gt;<br><br>&lt;div&gt;&lt;tit&gt;Strucla z
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego