Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
możesz dodać 2-3 łyżki stołowe wody i dokładnie wyrobić. Przygotowane ciasto wstaw na kilka godzin do lodówki. Przed pieczeniem rozwałkuj ciasto dość cienko, nakłuj widelcem i okrągłą foremką lub używając szklanki, wytnij krążki.
Rozgrzej piekarnik do temperatury około 240oC. Płaską blachę do pieczenia wysmaruj tłuszczem lub wyłóż papierem do pieczenia i ułóż na niej krążki ciasta. Upiecz do lekkiego zrumienienia i pozostaw na blasze.
Z białek, cukru pudru i cukru waniliowego ubij mikserem sztywną pianę. Szprycą cukierniczą wyciśnij pianę na krążki ciasteczek, środki pozostawiając wolne. Jeszcze raz na chwilę wstaw ciasteczka do piekarnika, aż piana się zapiecze i lekko zrumieni
możesz dodać 2-3 łyżki stołowe wody i dokładnie wyrobić. Przygotowane ciasto wstaw na kilka godzin do lodówki. Przed pieczeniem rozwałkuj ciasto dość cienko, nakłuj widelcem i okrągłą foremką lub używając szklanki, wytnij krążki.<br>Rozgrzej piekarnik do temperatury około 240oC. Płaską blachę do pieczenia wysmaruj tłuszczem lub wyłóż papierem do pieczenia i ułóż na niej krążki ciasta. Upiecz do lekkiego zrumienienia i pozostaw na blasze.<br>Z białek, cukru pudru i cukru waniliowego ubij mikserem sztywną pianę. Szprycą cukierniczą wyciśnij pianę na krążki ciasteczek, środki pozostawiając wolne. Jeszcze raz na chwilę wstaw ciasteczka do piekarnika, aż piana się zapiecze i lekko zrumieni
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego