Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
Na płaskiej blasze rozłóż arkusz folii aluminiowej, wyłóż nań przygotowane warzywa, na nich połóż łososia. Przykryj folią i wstaw do piekarnik na 30-40 minut. Po upieczeniu ostrożnie zdejmij folie i przełóż rybę z warzywami na półmisek. Udekoruj zieleniną.
RADA: ryba będzie delikatna, zyska lepszy smak i aromat, gdy przed pieczeniem lekko skropisz ją octem winnym lub sokiem z cytryny.
DOBRE RADY
DRÓB
KURCZAK NA ZIMNO

1 kurczak,
2 łyżki stołowe soli,
2 litry wody
Na sos:
200 g śmietany,
1 jabłko,
tarty chrzan lub szczypta curry,
sól do smaku,
liście sałaty,
zielenina
Średniej wielkości kurczaka dokładnie umyj pod bieżącą wodą
Na płaskiej blasze rozłóż arkusz folii aluminiowej, wyłóż nań przygotowane warzywa, na nich połóż łososia. Przykryj folią i wstaw do piekarnik na 30-40 minut. Po upieczeniu ostrożnie zdejmij folie i przełóż rybę z warzywami na półmisek. Udekoruj zieleniną.<br>RADA: ryba będzie delikatna, zyska lepszy smak i aromat, gdy przed pieczeniem lekko skropisz ją octem winnym lub sokiem z cytryny.<br>&lt;tit&gt;DOBRE RADY&lt;/&gt;<br>DRÓB<br>KURCZAK NA ZIMNO<br>&lt;gap&gt;<br>1 kurczak,<br>2 łyżki stołowe soli,<br>2 litry wody<br>Na sos:<br>200 g śmietany,<br>1 jabłko,<br>tarty chrzan lub szczypta curry,<br>sól do smaku,<br>liście sałaty,<br>zielenina<br>Średniej wielkości kurczaka dokładnie umyj pod bieżącą wodą
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego