Na płaskiej blasze rozłóż arkusz folii aluminiowej, wyłóż nań przygotowane warzywa, na nich połóż łososia. Przykryj folią i wstaw do piekarnik na 30-40 minut. Po upieczeniu ostrożnie zdejmij folie i przełóż rybę z warzywami na półmisek. Udekoruj zieleniną.<br>RADA: ryba będzie delikatna, zyska lepszy smak i aromat, gdy przed pieczeniem lekko skropisz ją octem winnym lub sokiem z cytryny.<br><tit>DOBRE RADY</><br>DRÓB<br>KURCZAK NA ZIMNO<br><gap><br>1 kurczak,<br>2 łyżki stołowe soli,<br>2 litry wody<br>Na sos:<br>200 g śmietany,<br>1 jabłko,<br>tarty chrzan lub szczypta curry,<br>sól do smaku,<br>liście sałaty,<br>zielenina<br>Średniej wielkości kurczaka dokładnie umyj pod bieżącą wodą