najlepiej podawać w patelni, w której była przyrządzana.<br><gap><br><name type="prod">Fusilli lunghi</> in salsa gialla<br><name type="prod">Fusilli lunghi</> w żółtym sosie<br>40 dag <name type="prod">fusilli lunghi</>,<br>szklanka lekkiego bulionu warzywnego lub mięsnego, pół szklanki sosu z duszonej wołowiny, łyżka przecieru pomidorowego, żółtko, sok z polowy cytryny, łyżka mąki ziemniaczanej, plaska łyżeczka sproszkowanego szafranu, czarny pieprz, sól<br>Zagotować sos z duszonej wołowiny z polową bulionu, przecierem pomidorowym i wlać mąkę rozmieszaną z resztą zimnego wywaru.<br>Cały czas mieszając, doprowadzić do wrzenia, przestudzić.<br>Roztrzepać żółtko z sokiem z cytryny i szafranem, rozprowadzić ciepłym sosem, doprawić, wlać do wygrzanej salaterki.<br>Ugotowane al dente <name type="prod">fusilli</> połączyć z sosem, wymieszać