tartego <name type="prod">parmezanu</>. Farsz: 5 dag masła, po 25 dag cielęciny i wieprzowiny, 10 dag wątróbki drobiowej, 2 cebule, 3-4 ząbki czosnku, 10 dag tartego <name type="prod">parmezanu</>, jajo, 10 listków bazylii, pól łyżeczki posiekanego rozmarynu, 2 szklanki bulionu z kury, 5 dag masła, 3-4 łyżki oliwy z oliwek, łyżka mąki, pieprz, sól; po 1,5 szklanki sosu pomidorowego z bazylią i beszamelowego<br>Pokrojone w kostkę mięso o wątróbkę oprószyć mąką i podsmażyć na oliwie. <br>Na pozostałej na patelni oliwie podsmaży posiekaną cebulę, czosnek i rozmaryn. <br>Wszystko przełożyć do rondla i dusić na małym ogniu około godziny, podlewając bulionem.<br>Lekko ostudzone mięso