Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
Specjały z ryb
Towarzyszą nam n świątecznym stole przez cały okres Bożego Narodzenia. Te podawane na zimno są niezawodne jako przystawki, ciepłe możemy wykorzystać jako danie główne.
Karp pieczony w ziołach

1,5 kg karpia, po łyżce pokruszonego rozmarynu i kolendry, 2 łyżki posiekanej natki, łyżka masła, 2 cytryny, sól, pieprz
Zioła wymieszać (połowę natki zostawić). Sprawioną rybę umyć z zewnątrz i w środku. Posolić, oprószyć pieprzem, skropić sokiem z cytryny, obłożyć mieszanką ziół, odstawić na godzinę do lodówki.
Kawałek folii aluminiowej posmarować masłem, ułożyć rybę, rozłożyć resztę masła, zawinąć folię. Wstawić do rozgrzanego do 200oC piekarnika. Po 30 minutach pieczenia
Specjały z ryb<br> Towarzyszą nam n świątecznym stole przez cały okres Bożego Narodzenia. Te podawane na zimno są niezawodne jako przystawki, ciepłe możemy wykorzystać jako danie główne.<br>Karp pieczony w ziołach<br>&lt;gap&gt;<br>1,5 kg karpia, po łyżce pokruszonego rozmarynu i kolendry, 2 łyżki posiekanej natki, łyżka masła, 2 cytryny, sól, pieprz<br>Zioła wymieszać (połowę natki zostawić). Sprawioną rybę umyć z zewnątrz i w środku. Posolić, oprószyć pieprzem, skropić sokiem z cytryny, obłożyć mieszanką ziół, odstawić na godzinę do lodówki.<br>Kawałek folii aluminiowej posmarować masłem, ułożyć rybę, rozłożyć resztę masła, zawinąć folię. Wstawić do rozgrzanego do 200oC piekarnika. Po 30 minutach pieczenia
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego