zieleniną: gałązkami natki pietruszki lub koperku, możesz też obficie posypać ją drobno posiekanym szczypiorkiem.<br>Sałatka ziemniaczana jest potrawą dość sycąca, możesz ją zatem podawać jako samodzielne danie, na przykład n kolację, ale doskonale nadaje się również jako dodatek do pieczonego czy duszonego mięsa bądź smażonej ryby.<br>RADA: sałatka zyska bardziej pikantny smak, jeśli przed dodaniem wymieszasz olej bądź oliwę z odrobiną ostrej musztardy.<br><tit>DOBRE RADY</><br>CIASTO<br>ROLADA BISZKOPTOWA<br><gap><br>Na ciasto:<br>1 puszka (250 ml) zagęszczonego mleka,<br>1 szklanka mąki pszennej,<br>2 jajka,<br>0,5 łyżeczki sody oczyszczonej,<br>szczypta soli<br>Nadzienie:<br>100 g dowolnego dżemu, <br>50 g cukru,<br>owoce kandyzowane,<br>czekolada do