Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Cosmopolitan
Nr: 10
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 2000
naprawdę trudno się oprzeć.
Po zakupach - kawa z koleżanką, jakaś mała przekąska, a wreszcie długa, obfita kolacja. Singapur to prawdziwy raj dla smakoszy. Każda z żyjących tu narodowości może się poszczycić wspaniałymi tradycjami kulinarnymi. Z niezliczonych restauracji i hawker centers dobiegają kuszące zapachy orientalnych potraw. Spróbuj popularnego kurczaka z ryżem, pikantnych chińskich zup, znakomitych hinduskich placków z aromatycznymi sosami albo malajskich specjałów - curry laksa (makaron w ostrym sosie kokosowym) lub fish-head curry (głowa ryby w sosie curry). Malaje twierdzą, że wszystko najlepiej smakuje jedzone palcami, ale wymaga to sporej wprawy. Polecam też wyśmienite kraby w sosie z czarnego pieprzu. Smakują
naprawdę trudno się oprzeć. <br>Po zakupach - kawa z koleżanką, jakaś mała przekąska, a wreszcie długa, obfita kolacja. Singapur to prawdziwy raj dla smakoszy. Każda z żyjących tu narodowości może się poszczycić wspaniałymi tradycjami kulinarnymi. Z niezliczonych restauracji i hawker centers dobiegają kuszące zapachy orientalnych potraw. Spróbuj popularnego kurczaka z ryżem, pikantnych chińskich zup, znakomitych hinduskich placków z aromatycznymi sosami albo malajskich specjałów - curry laksa (makaron w ostrym sosie kokosowym) lub fish-head curry (głowa ryby w sosie curry). Malaje twierdzą, że wszystko najlepiej smakuje jedzone palcami, ale wymaga to sporej wprawy. Polecam też wyśmienite kraby w sosie z czarnego pieprzu. Smakują
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego