Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Życie Podkarpackie
Nr: 02.23
Miejsce wydania: Przemyśl
Rok wydania: 2005
Rok powstania: 2004
uczy mycia naczyń
Odpowiednia temperatura wody, godzina, o której myte są naczynia i nazwa użytego środka - to wszystko, co powinno się znaleźć w specjalnym rejestrze mycia naczyń każdego właściciela restauracji.
Rejestr muszą prowadzić wszyscy właściciele palcówek, w których sprzedawana jest żywność. Wymagają tego dyrektywy unijne. Jednak wielu restauratorów czy właścicieli pizzerii i cukierni o tym nie wie i jest zaskoczona nowymi przepisami. - Pierwszy raz słyszę o takim rejestrze - przyznaje właścicielka przemyskiej pizzerii. - Dziwią mnie takie przepisy i zastanawiają. Ale jeżeli jest taki wymóg, to będziemy musieli go przestrzegać. Na pewno będzie przez to dużo zamieszania. Podobne zdanie na ten temat ma
uczy mycia naczyń&lt;/&gt;<br>Odpowiednia temperatura wody, godzina, o której myte są naczynia i nazwa użytego środka - to wszystko, co powinno się znaleźć w specjalnym rejestrze mycia naczyń każdego właściciela restauracji. <br>Rejestr muszą prowadzić wszyscy właściciele palcówek, w których sprzedawana jest żywność. Wymagają tego dyrektywy unijne. Jednak wielu restauratorów czy właścicieli pizzerii i cukierni o tym nie wie i jest zaskoczona nowymi przepisami. - Pierwszy raz słyszę o takim rejestrze - przyznaje właścicielka przemyskiej pizzerii. - Dziwią mnie takie przepisy i zastanawiają. Ale jeżeli jest taki wymóg, to będziemy musieli go przestrzegać. Na pewno będzie przez to dużo zamieszania. Podobne zdanie na ten temat ma
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego