Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
Posiekaj orzechy włoskie (równie dobrze możesz je zastąpić migdałami).
Opłukaną natkę pietruszki drobniutko posiekaj.
Wymieszaj wszystkie składniki, dodaj miąższ pomidorów, dopraw do smaku solą i cukrem, dodaj majonez lub śmietanę, jeszcze raz wymieszaj.
Przygotowanym farszem napełnij pomidory, następnie przykryj je odciętymi wierzchami.
Opłucz i osącz liście sałaty. Wyłóż nimi duży płaski półmisek. Na liściach sałaty ułóż faszerowane pomidory. Udekoruj danie gałązkami koperku lub natki pietruszki, możesz je również obficie posypać szczypiorkiem. Potrawa bardzo efektownie się prezentuje przybrana cząstkami jaj ugotowanych na twardo, doskonale smakuje z pieczywem.
Faszerowane pomidory możesz podawać w charakterze przekąski, na przykład na podwieczorek. Lub jako danie na
Posiekaj orzechy włoskie (równie dobrze możesz je zastąpić migdałami).<br>Opłukaną natkę pietruszki drobniutko posiekaj.<br>Wymieszaj wszystkie składniki, dodaj miąższ pomidorów, dopraw do smaku solą i cukrem, dodaj majonez lub śmietanę, jeszcze raz wymieszaj.<br>Przygotowanym farszem napełnij pomidory, następnie przykryj je odciętymi wierzchami.<br>Opłucz i osącz liście sałaty. Wyłóż nimi duży płaski półmisek. Na liściach sałaty ułóż faszerowane pomidory. Udekoruj danie gałązkami koperku lub natki pietruszki, możesz je również obficie posypać szczypiorkiem. Potrawa bardzo efektownie się prezentuje przybrana cząstkami jaj ugotowanych na twardo, doskonale smakuje z pieczywem.<br>Faszerowane pomidory możesz podawać w charakterze przekąski, na przykład na podwieczorek. Lub jako danie na
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego