Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Cosmopolitan
Nr: 4
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
Puchatka"

Baryłeczka
Małe co nieco trzymaj w szczelnie zamkniętych naczyniach. Miody przechowywane długo w bardzo jasnym pomieszczeniu zmieniają barwę na ciemną. Szczególnie dotyczy to miodu gryczanego, który z upływem czasu staje się prawie czarny. Kupując miód zwracaj uwagę na jego konsystencję - im bardziej skrystalizowany, tym lepiej. Miód bardzo krótko zachowuje płynną postać. Jeżeli długo się nie krystalizuje, oznacza to, że był przechowywany w zbyt wysokiej temperaturze i tym sposobem stał się zwyczajnym słodzikiem pozbawionym witamin.

Osłodź sobie życie
Pyszny, słodki miód z powodzeniem zastąpi cukier, a jest od niego bardziej wartościowy: zawiera cenne witaminy i minerały! Do herbaty lub ciasta wybieraj
Puchatka"<br><br>Baryłeczka<br>Małe co nieco trzymaj w szczelnie zamkniętych naczyniach. Miody przechowywane długo w bardzo jasnym pomieszczeniu zmieniają barwę na ciemną. Szczególnie dotyczy to miodu gryczanego, który z upływem czasu staje się prawie czarny. Kupując miód zwracaj uwagę na jego konsystencję - im bardziej skrystalizowany, tym lepiej. Miód bardzo krótko zachowuje płynną postać. Jeżeli długo się nie krystalizuje, oznacza to, że był przechowywany w zbyt wysokiej temperaturze i tym sposobem stał się zwyczajnym słodzikiem pozbawionym witamin.<br><br>Osłodź sobie życie<br>Pyszny, słodki miód z powodzeniem zastąpi cukier, a jest od niego bardziej wartościowy: zawiera cenne witaminy i minerały! Do herbaty lub ciasta wybieraj
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego