Typ tekstu: Książka
Autor: Osek Maria
Tytuł: Rzepak i bobik jako źródło białka w żywieniu świń
Rok: 1996
roślin strączkowych do uprawy i żywienia zwierząt. Bobik w porównaniu z łubinem ma białko o wyższej wartości odżywczej i najczęściej jest przedmiotem badań zarówno chemicznych, jak i biologicznych.
Również w niniejszej pracy, przy opisywaniu doświadczeń żywieniowych, skupiono się na badaniach dotyczących zastosowania bobiku w żywieniu świń. Powodem tego wyboru było: po pierwsze, najwięcej prac badawczych związanych z tą rośliną, a po drugie, że w badaniach własnych oceniano również bobik.

2.2. Zastosowanie nasion rzepaku "00", poekstrakcyjnej śruty rzepakowej "00" i nasion bobiku w żywieniu świń
Samo poznanie składu chemicznego paszy, tj.: zawartości podstawowych składników pokarmowych, składu aminokwasowego białka czy zawartości w niej
roślin strączkowych do uprawy i żywienia zwierząt. Bobik w porównaniu z łubinem ma białko o wyższej wartości odżywczej i najczęściej jest przedmiotem badań zarówno chemicznych, jak i biologicznych.<br>Również w niniejszej pracy, przy opisywaniu doświadczeń żywieniowych, skupiono się na badaniach dotyczących zastosowania bobiku w żywieniu świń. Powodem tego wyboru było: po pierwsze, najwięcej prac badawczych związanych z tą rośliną, a po drugie, że w badaniach własnych oceniano również bobik.<br><br>&lt;tit1&gt;2.2. Zastosowanie nasion rzepaku "00", poekstrakcyjnej śruty rzepakowej "00" i nasion bobiku w żywieniu świń&lt;/&gt;<br>Samo poznanie składu chemicznego paszy, tj.: zawartości podstawowych składników pokarmowych, składu aminokwasowego białka czy zawartości w niej
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego