Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
mintaja, 3 łyżki oleju, łyżka masła, łyżka mąki, 1/2 szklanki bulionu warzywnego (z kostki), 2 łyżki kaparów, po 2 łyżki posiekanej natki i koperku, sól, pieprz, cukier, sos sojowy
Filety opłukać i gdy się rozmrożą, połamać na kawałki. Oprószyć solą i mąką, lekko zrumienić na rozgrzanym oleju. Dodać masło, podlać bulionem, wsypać kapary i udusić pod przykryciem. Doprawić sosem sojowym, solą, cukrem i pieprzem, posypać posiekaną zieleniną.
Ryba faszerowana

sprawiona tuszka ryby (łosoś, sandacz, pstrąg), włoszczyzn, szklanka białego wytrawnego wina, listek laurowy, sól, po kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego
Nadzienie
3 pory, 2 marchewki, gałązka seler naciowego, 2 ząbki
mintaja, 3 łyżki oleju, łyżka masła, łyżka mąki, 1/2 szklanki bulionu warzywnego (z kostki), 2 łyżki kaparów, po 2 łyżki posiekanej natki i koperku, sól, pieprz, cukier, sos sojowy<br>Filety opłukać i gdy się rozmrożą, połamać na kawałki. Oprószyć solą i mąką, lekko zrumienić na rozgrzanym oleju. Dodać masło, podlać bulionem, wsypać kapary i udusić pod przykryciem. Doprawić sosem sojowym, solą, cukrem i pieprzem, posypać posiekaną zieleniną.<br>Ryba faszerowana<br>&lt;gap&gt;<br>sprawiona tuszka ryby (łosoś, sandacz, pstrąg), włoszczyzn, szklanka białego wytrawnego wina, listek laurowy, sól, po kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego<br>Nadzienie<br>3 pory, 2 marchewki, gałązka seler naciowego, 2 ząbki
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego