Typ tekstu: Strona internetowa
Autor: Witold Karol Borowski
Tytuł: strona o książkach, fotografii, Bieszczadach, żółwiach i kulinariach
Rok: 2003
ilość
kapusta kiszona (kwaśna, bez kminu, nie płukana)
4 kg
mięso (najlepiej kilka gatunków - wołowina, wieprzowina, baranina, dziczyzna)
1,6 kg
kiełbasa zwykła (ogniskowa, biwakowa, wiejska)
1 kg
boczek wędzony
0,6 kg
smalec
20 dag
śliwki suszone (węgierki, mocno dymione)
0,4 kg
rodzynki
10 dag
borowiki suszone (ewentualnie pół na pół z podgrzybkami)
jeśli grzyby dajemy świeże - trzy razy więcej

12 dag
miód (lejący i naturalnie, że naturalny)
4 łyżki
cebule (średniej wielkości)
2 sztuki
owoce jałowca
24 sztuki
igliwie jałowca (świeże)
2 łyżeczki
piwo "Leżajsk" jasne, pełne (najlepiej beczkowe)
1/2 litra
PRZYPRAWY: sól (z umiarem), pieprz mielony (mało), pieprz
ilość <br>kapusta kiszona (kwaśna, bez kminu, nie płukana)<br>4 kg<br>mięso (najlepiej kilka gatunków - wołowina, wieprzowina, baranina, dziczyzna)<br>1,6 kg<br>kiełbasa zwykła (ogniskowa, biwakowa, wiejska)<br>1 kg<br>boczek wędzony<br>0,6 kg<br>smalec<br>20 dag<br>śliwki suszone (węgierki, mocno dymione)<br>0,4 kg<br>rodzynki<br>10 dag<br>borowiki suszone (ewentualnie pół na pół z podgrzybkami)<br>jeśli grzyby dajemy świeże - trzy razy więcej<br><br>12 dag<br>miód (lejący i naturalnie, że naturalny)<br>4 łyżki<br>cebule (średniej wielkości)<br>2 sztuki<br>owoce jałowca<br>24 sztuki<br>igliwie jałowca (świeże)<br>2 łyżeczki<br>piwo "Leżajsk" jasne, pełne (najlepiej beczkowe)<br>1/2 litra<br>PRZYPRAWY: sól (z umiarem), pieprz mielony (mało), pieprz
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego