Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
ziemniakami puree
1 kurczak wagi ok.1 1/4 kg
z podrobami, 1 kg ziemniaków
1 filiżanka oliwy Carbonell
1/2 filiżanki mleka, 400 g pomidorów
1 kieliszek białego wina, mąka, sól, pieprz
gałka muszkatołowa, natka pietruszki
Kurczaka umyć i pociąć na kawałki. Podroby umyć i posiekać. Na patelni rozgrzać połowę oliwy i przesmażyć na niej kawałki kurczaka obtoczone w mące wraz z posiekanymi podrobami.
Gdy się zrumienią, dolać wino i odparować, po czym dodać obrane ze skórki
i posiekane pomidory oraz sól i pieprz.
Dusić na małym ogniu, a gdy kurczak będzie gotowy, posypać go siekana natką pietruszki.
W międzyczasie
ziemniakami puree&lt;/&gt;<br>1 kurczak wagi ok.1 1/4 kg<br>z podrobami, 1 kg ziemniaków<br>1 filiżanka oliwy &lt;name type="prod"&gt;Carbonell&lt;/&gt;<br>1/2 filiżanki mleka, 400 g pomidorów<br>1 kieliszek białego wina, mąka, sól, pieprz<br>gałka muszkatołowa, natka pietruszki<br>Kurczaka umyć i pociąć na kawałki. Podroby umyć i posiekać. Na patelni rozgrzać połowę oliwy i przesmażyć na niej kawałki kurczaka obtoczone w mące wraz z posiekanymi podrobami.<br>Gdy się zrumienią, dolać wino i odparować, po czym dodać obrane ze skórki <br>i posiekane pomidory oraz sól i pieprz.<br>Dusić na małym ogniu, a gdy kurczak będzie gotowy, posypać go siekana natką pietruszki.<br>W międzyczasie
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego