Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
Zbić je, oprószyć pieprzem i rozmarynem. Natrzeć czosnkiem roztartym z solą. Odstawić na godzinę w chłodne miejsce.
Pomarańcze sparzyć. Jedna obrać, podzielić na cząstki. Z drugie wycisnąć sok.
Na patelni rozgrzać olej. Usmażyć na nim mięso. Wyjąć.
Do tłuszczu ze smażenia kotletów włożyć pomarańcze, zalać sokiem. Chwilę podgrzewać.
Mięso obłożyć pomarańczami i podlać sokiem. Podawać z ryżem.
Kurczak z owocowym sosem

tuszka kurczęcia (ok. 1,20 kg), 1/2 szklanki oku z pomarańczy, 200 g suszonych moreli, 3-4 łyżki oleju, sól, pieprz, sok z cytryny
Kurczaka opłukać, osączyć. Natrzeć solą, pieprzem, polać olejem. Wstawić do nagrzanego do 220oC piekarnika. Po
Zbić je, oprószyć pieprzem i rozmarynem. Natrzeć czosnkiem roztartym z solą. Odstawić na godzinę w chłodne miejsce.<br>Pomarańcze sparzyć. Jedna obrać, podzielić na cząstki. Z drugie wycisnąć sok.<br>Na patelni rozgrzać olej. Usmażyć na nim mięso. Wyjąć.<br>Do tłuszczu ze smażenia kotletów włożyć pomarańcze, zalać sokiem. Chwilę podgrzewać.<br>Mięso obłożyć pomarańczami i podlać sokiem. Podawać z ryżem.<br>Kurczak z owocowym sosem<br>&lt;gap&gt;<br>tuszka kurczęcia (ok. 1,20 kg), 1/2 szklanki oku z pomarańczy, 200 g suszonych moreli, 3-4 łyżki oleju, sól, pieprz, sok z cytryny<br>Kurczaka opłukać, osączyć. Natrzeć solą, pieprzem, polać olejem. Wstawić do nagrzanego do 220oC piekarnika. Po
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego