Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
stron lub zapieka. Po zdjęciu z patelni już się jej nie nadziewa ani nie składa, tylko kroi na porcje.
Makaron podgrzać na dużej patelni na maśle, wymieszać z połową sera, przełożyć do miski, wystudzić.
Jajka ubić z solą, a gdy lekko się spienią, wymieszać z szałwią, resztą sera, rozdrobnionym miąższem pomidora (bez skory) i pieprzem.
Masę jajeczną wylać na makaron, wymieszać.
Na patelni rozgrzać oliwę, wyłożyć makaron z jajkami i smażyć na rumiano jak omlet.
Gdy jajka zetną się z wierzchu, a spód się zrumieni, przewrócić omlet na drugą stronę.
Wyłożyć na półmisek i podzielić na porcje.

Lumache al pomodoro
Lumache
stron lub zapieka. Po zdjęciu z patelni już się jej nie nadziewa ani nie składa, tylko kroi na porcje.<br>Makaron podgrzać na dużej patelni na maśle, wymieszać z połową sera, przełożyć do miski, wystudzić.<br>Jajka ubić z solą, a gdy lekko się spienią, wymieszać z szałwią, resztą sera, rozdrobnionym miąższem pomidora (bez skory) i pieprzem.<br>Masę jajeczną wylać na makaron, wymieszać.<br>Na patelni rozgrzać oliwę, wyłożyć makaron z jajkami i smażyć na rumiano jak omlet. <br>Gdy jajka zetną się z wierzchu, a spód się zrumieni, przewrócić omlet na drugą stronę.<br>Wyłożyć na półmisek i podzielić na porcje.<br>&lt;gap&gt;<br>&lt;name type="prod"&gt;Lumache&lt;/&gt; al pomodoro<br> &lt;name type="prod"&gt;Lumache
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego