Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
wersja. Wole długi, i jeśli tylko mm wolny wybór, zawsze wybieram różne nitki.
JM: A który z makaronów obwołałabyś królem?
TC-B: Bardzo prozaicznie - spaghetti al. pomidoro. Każdy sos pomidorowy jest dobry - zarówno ten krótki, czyli zrobiony szybciutko, z czosnkiem, oliwą i bazylii, jak i ten długi, czyli prawdziwa pommarola - pomidory gotowane z warzywami, potem przecierane... Sos pomidorowy to genialny wynalazek, niby prosty, ale jednak zawsze powtarzam, że najtrudniejszym testem dla kucharza jest właśnie zrobienie zwykłego spaghetti al pomidoro. Ragout, carbonara - to pyszne odmiany, ale królem jest al. pomidoro.
JM: Jeśli makaron jest taki ważny, to pewnie pełni tez we Włoszech
wersja. Wole długi, i jeśli tylko mm wolny wybór, zawsze wybieram różne nitki.<br>JM: A który z makaronów obwołałabyś królem?<br>TC-B: Bardzo prozaicznie - spaghetti al. pomidoro. Każdy sos pomidorowy jest dobry - zarówno ten krótki, czyli zrobiony szybciutko, z czosnkiem, oliwą i bazylii, jak i ten długi, czyli prawdziwa pommarola - pomidory gotowane z warzywami, potem przecierane... Sos pomidorowy to genialny wynalazek, niby prosty, ale jednak zawsze powtarzam, że najtrudniejszym testem dla kucharza jest właśnie zrobienie zwykłego spaghetti al pomidoro. Ragout, carbonara - to pyszne odmiany, ale królem jest al. pomidoro.<br>JM: Jeśli makaron jest taki ważny, to pewnie pełni tez we Włoszech
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego