Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kronika Warszawy
Nr: 3
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1970
pomoc do Sekcji Zaopatrywania zgłaszały się również instytucje dobroczynne oraz osoby prywatne. Trzeba też przy tym wyjaśnić, że przydzielanie żywności stałym mieszkańcom Warszawy nie wchodziło w zakres kompetencji Sekcji Zaopatrywania i organizowano je wyłącznie w celu aprowizowania uchodźców. W okresie 11-16 IX zaopatrywano ludność w chleb, mięso, tłuszcze, a ponadto herbatę, kawę, konserwy, kakao - w miarę posiadania tych produktów w magazynach Sekcji. Ustalono, że przede wszystkim Sekcja Zaopatrywania będzie aprowizować punkty ewakuacyjne; z pierwszeństwa korzystały również schroniska zorganizowane przez Sekcję Opieki nad Matką i Dzieckiem oraz Miejskie Punkty Odżywcze, które obsługiwały uchodźców spoza Warszawy.
Sekcji Zaopatrywania organizowała także tanie kuchnie
pomoc do Sekcji Zaopatrywania zgłaszały się również instytucje dobroczynne oraz osoby prywatne. Trzeba też przy tym wyjaśnić, że przydzielanie żywności stałym mieszkańcom Warszawy nie wchodziło w zakres kompetencji Sekcji Zaopatrywania i organizowano je wyłącznie w celu aprowizowania uchodźców. W okresie 11-16 IX zaopatrywano ludność w chleb, mięso, tłuszcze, a ponadto herbatę, kawę, konserwy, kakao - w miarę posiadania tych produktów w magazynach Sekcji. Ustalono, że przede wszystkim Sekcja Zaopatrywania będzie aprowizować punkty ewakuacyjne; z pierwszeństwa korzystały również schroniska zorganizowane przez Sekcję Opieki nad Matką i Dzieckiem oraz Miejskie Punkty Odżywcze, które obsługiwały uchodźców spoza Warszawy.<br>Sekcji Zaopatrywania organizowała także tanie kuchnie
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego