proso), ciemny ryż; owoce - czereśnie, wiśnie; inne - miód, jaja, surowy kozi jogurt, żółtka jaj, mleko sojowe, soję, ciemne pieczywo.<br>Cebula przechowywana musi mieć sucha łupinę i nie może kiełkować.<br><br>W CHOROBACH REUMATYCZNYCH NALEŻY OGRANICZYĆ:<br>Mięso, produkty mleczne, rafinowane węglowodany, pszenicę, cytrusy, wszelkie warzywa piankowate (pomidory, ziemniaki, bakłażany, paprykę). Nie należy popijać podczas jedzenia.<br><br>UZUPEŁNIAJĄCO:<br>Witaminy A, B kompleks <gap>, kwas pantotenowy, wapń, magnez, mangan, selen, cynk, miedź, żelazo, molibden, enzym dysmutazy nadtlenowej i związek wieloaminokwasowy - glutation. Korzystny wpływ tych dodatków obserwuje się po upływie 3-6 miesięcy. Skutecznie działa też tran i drożdże piwne. Pomaga picie 3 razy dziennie octu jabłkowego z