Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Świat i Podróże
Nr: 12
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1995
piękne w kształcie, ułożone z liści i kwiatów astromerii, żółtych róż oraz lilii.
Ułożenie takich bukietów wymaga skupienia, wrodzonego wyczucia piękna i wprawy palców, które w przypadku prof. Satoko pieszczotliwie i z czułością muskały łodygi i listki, nadając im pożądany kształt. Ikebana, zwana sztuką przemijania, jest wciąż w Japonii bardzo popularna. Używa się do niej tylko naturalnych kwiatów, zarówno ciętych, jak i doniczkowych. Żywotność kompozycji jest różna, od 2 do 14 dni, o jej urodzie decyduje dobór roślin, ich barwa oraz podstawa, na której małe arcydzieła są układane. Jacek Wan, właściciel Tsubame zaserwował w czasie przerwy japońską potrawę suszi, a po
piękne w kształcie, ułożone z liści i kwiatów astromerii, żółtych róż oraz lilii.&lt;/intro&gt;<br>Ułożenie takich bukietów wymaga skupienia, wrodzonego wyczucia piękna i wprawy palców, które w przypadku prof. Satoko pieszczotliwie i z czułością muskały łodygi i listki, nadając im pożądany kształt. Ikebana, zwana sztuką przemijania, jest wciąż w Japonii bardzo popularna. Używa się do niej tylko naturalnych kwiatów, zarówno ciętych, jak i doniczkowych. Żywotność kompozycji jest różna, od 2 do 14 dni, o jej urodzie decyduje dobór roślin, ich barwa oraz podstawa, na której małe arcydzieła są układane. Jacek Wan, właściciel Tsubame zaserwował w czasie przerwy japońską potrawę &lt;hi rend="italic"&gt;suszi&lt;/hi&gt;, a po
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego