Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
6 osób Przygotowanie: 90 min 189 kcal
350 g bulionu mięsnego lub
warzywnego,
3 duże pomidory,
1 por,
1 łyżka oleju,
odrobina mąki,
10 g masła,
30 g śmietany,
3 łyżki stołowe ryżu,
sól, pieprz do smaku,
natka pietruszki, koperek
Dojrzale, mocno czerwone pomidory umyj i pokrój w niewielki cząstki, pora pokrój w plasterki i podduś go przez chwilę na silnie rozgrzanym oleju. Następnie dodaj pomidory i duś jeszcze przez chwilę w przykrytym naczyniu, a następnie przetrzyj przez sito lub zmiksuj na gładkie puree.
W lekko osolonej wodzie ugotuj ryż na sypko. W osobnym garnku ugotuj bulion warzywny lub mięsny - może
6 osób Przygotowanie: 90 min 189 kcal<br>350 g bulionu mięsnego lub<br>warzywnego,<br>3 duże pomidory,<br>1 por,<br>1 łyżka oleju,<br>odrobina mąki,<br>10 g masła,<br>30 g śmietany,<br>3 łyżki stołowe ryżu,<br>sól, pieprz do smaku,<br>natka pietruszki, koperek<br>Dojrzale, mocno czerwone pomidory umyj i pokrój w niewielki cząstki, pora pokrój w plasterki i podduś go przez chwilę na silnie rozgrzanym oleju. Następnie dodaj pomidory i duś jeszcze przez chwilę w przykrytym naczyniu, a następnie przetrzyj przez sito lub zmiksuj na gładkie puree.<br>W lekko osolonej wodzie ugotuj ryż na sypko. W osobnym garnku ugotuj bulion warzywny lub mięsny - może
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego