Typ tekstu: Strona internetowa
Autor: Łukasz
Tytuł: strona o żeglarstwie
Rok wydania: 2004
Rok powstania: 2005
masła, liście bobkowe, sól, pieprz oraz wcześniej przygotowane grzanki. ("Grzanki" przygotujemy w ten sposób, że dzień wcześniej, albo nawet przed rejsem, pokroimy zwyczajną bułkę w kostkę albo w plastry (jak kto lubi) i wysuszymy na kamień). Cebule kroimy w kostkę i do gara razem z ? kostki masła. Dodajemy pieprz (takie porządne 2 szczypty), dużą łyżkę "jarzynki", 2-3 listki bobkowe, trochę solimy . Na bardzo małym ogniu (cebula nie ma prawa się przypalić!!!), często mieszając dusimy (koniecznie pod przykryciem) cebulę, nie mniej niż 30 minut. (gdyby cebula zaczynała się przypalać należy dolać 1/2 szklanki wody). Podkreślam, cebula nie może się przypalić
masła, liście bobkowe, sól, pieprz oraz wcześniej przygotowane grzanki. ("Grzanki" przygotujemy w ten sposób, że dzień wcześniej, albo nawet przed rejsem, pokroimy zwyczajną bułkę w kostkę albo w plastry (jak kto lubi) i wysuszymy na kamień). Cebule kroimy w kostkę i do gara razem z ? kostki masła. Dodajemy pieprz (takie porządne 2 szczypty), dużą łyżkę "jarzynki", 2-3 listki bobkowe, trochę solimy . Na bardzo małym ogniu (cebula nie ma prawa się przypalić!!!), często mieszając dusimy (koniecznie pod przykryciem) cebulę, nie mniej niż 30 minut. (gdyby cebula zaczynała się przypalać należy dolać 1/2 szklanki wody). Podkreślam, cebula nie może się przypalić
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego