Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
na półmisek. Mięso możesz udekorować owocami z puszki - na przykład mandarynkami albo brzoskwiniami - zieloną sałatą i cząstkami pomidorów.
RADA: resztki pieczonego schabu możesz wykorzystać na przykład do przygotowania zapiekanki z ziemniaków albo makaronu.
DOBRE RADY
MIĘSO
POLĘDWICA KSIĄŻĘCA

Polędwicę dobrze oczyść, umyj i osusz. Czosnek oczyść, potem zmiażdż go w prasce. Mięso dokładnie natrzyj solą, pieprzem, czosnkiem oraz bazylią. Wstaw je do lodówki na co najmniej 3 godziny.
Rozgrzej w brytfannie olej i obsmaż na nim mięso ze wszystkich stron. Kostkę bulionową rozpuść w niewielkiej ilości wody, podlej wołowinę i dodaj masło. Polędwicę duś na wolnym ogniu pod przykryciem około 50
na półmisek. Mięso możesz udekorować owocami z puszki - na przykład mandarynkami albo brzoskwiniami - zieloną sałatą i cząstkami pomidorów.<br>RADA: resztki pieczonego schabu możesz wykorzystać na przykład do przygotowania zapiekanki z ziemniaków albo makaronu.<br>DOBRE RADY<br>MIĘSO<br>POLĘDWICA KSIĄŻĘCA<br>&lt;gap&gt;<br>Polędwicę dobrze oczyść, umyj i osusz. Czosnek oczyść, potem zmiażdż go w prasce. Mięso dokładnie natrzyj solą, pieprzem, czosnkiem oraz bazylią. Wstaw je do lodówki na co najmniej 3 godziny.<br>Rozgrzej w brytfannie olej i obsmaż na nim mięso ze wszystkich stron. Kostkę bulionową rozpuść w niewielkiej ilości wody, podlej wołowinę i dodaj masło. Polędwicę duś na wolnym ogniu pod przykryciem około 50
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego