Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
2-3 ząbki czosnku,
zielenina,
sól,
pieprz do smaku
Umytego kurczaka podziel na porcje, osusz papierowym ręcznikiem i podsmaż na oliwie z oliwek, aż utworzy się rumiana skórka. Przełóż mięso na talerz. Obierz i umyj pomidory, pokrój je w kawałki. Posiekaj jedną cebulę w drobną kostkę, a czosnek przeciśnij przez praskę lub drobniutko posiekaj. Na pozostałym po smażeniu mięsa tłuszczu podduś cebulę, czosnek i pomidory. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Kawałki kurczaka przełóż do naczynia żaroodpornego z wysokimi brzegami, posyp zieleniną, zalej bulionem lub wodą, dodaj białe wino i cebulę z czosnkiem i pomidorami. Duś kilkanaście minut pod przykryciem.
Bakłażany
2-3 ząbki czosnku,<br>zielenina,<br>sól,<br>pieprz do smaku<br>Umytego kurczaka podziel na porcje, osusz papierowym ręcznikiem i podsmaż na oliwie z oliwek, aż utworzy się rumiana skórka. Przełóż mięso na talerz. Obierz i umyj pomidory, pokrój je w kawałki. Posiekaj jedną cebulę w drobną kostkę, a czosnek przeciśnij przez praskę lub drobniutko posiekaj. Na pozostałym po smażeniu mięsa tłuszczu podduś cebulę, czosnek i pomidory. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Kawałki kurczaka przełóż do naczynia żaroodpornego z wysokimi brzegami, posyp zieleniną, zalej bulionem lub wodą, dodaj białe wino i cebulę z czosnkiem i pomidorami. Duś kilkanaście minut pod przykryciem. <br>Bakłażany
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego